החשיבות של מטבחים במקום העבודה הולכת וגוברת עם השנים והעובדה שטרנדים של אוכל בריא ושיטות רבות של דיאטות שצצות להם חדשות לבקרים כמו פטריות לאחר הגשם רק הופכות את הצורך הזה לממשי עוד יותר.
התרבות של לאכול בחוץ ביחד עם כל החברים מהמשרד הוחלפה על ידי אכילה נכונה במשרד של אוכל מוקפד ובריא שהוכן מראש על ידי כל אחד בביתו בהתאם לצרכים שלו, סגנון האכילה שלו וכמובן הדיאטה שלו.
אז מה צריך להיות במטבח של המשרד?
אז נכון, העובדים שלנו הם אינם שפים וגם אלו מהם אשר יש להם כישורי בישול גבוהים כנראה לא יביאו חומרי גלם מהבית ויבשלו מנות של מסעדת שני כוכבי מישלן אבל מה בכל זאת העובדים שלנו צריכים כאשר הם ניגשים למטבח בעבודה?.
ראשית עלינו להציב כמות נכבדת של מקררים על מנת שהעובדים שלנו יוכלו לאחסן את הארוחות שהם מביאים מהבית במקום מתאים. שנית חלקם בכל זאת יביאו מנה מפורקת שאותה צריכים להרכיב כמו למשל ירקות שאותם יצטרכו לחתוך או פחית טונה שאותה יצרכו לפתוח או עוף שאותו יחממו ויחתכו לתוך סלט, לכן חשוב מאוד שכן יהיו מספר משטחי עבודה שבהם יוכלו העובדים להכין את הארוחה שלהם.
מעבר למשטחי ההכנה חשוב להציב מספר מוגדל של מיקרוגלים ותנורים בהם יוכלו העובדים אשר בחרו לאכול ארוחה חמה בהפסקה שלהם, לחמם את הארוחות שאותם הביאו למשרד.
מספר מוגדל של ארונות אחסון לכלים כמו צלחות, קערות וכוסות הוא גם כן דבר הכרחי, תלוי כמובן בגודל המשרד וכמות העובדים שבו.
העיצוב של המטבח
רצוי לשמור על העיצוב של המטבח כמה שיותר פשוט ולהימנע מעיצובים של מטבח אי וכדומה אלא מטבח על גבי קיר אחד בלבד.
הסיבה שנרצה לשמור על המטבח על גבי קיר אחד בלבד היא על מנת שנוכל לנצל כמה שיותר שטח להושבת העובדים שלנו בשולחנות כאשר העדיפות היא לשולחנות וכיסאות בר אשר תופסים פחות מקום וגם נראים טוב יותר מבחינה עיצובית.
מבחינת עיצוב הארונות של המטבח ניתן לשמור על הצבעים אשר שולטים בכל המשרד אך גם ניתן לשבור אותם בעזרת בחירת ארונות בצבע אחר או שיש למטבח בצבע שונה שייתן גוון עיצובי מעט אחר למשרד.